Sobre Nosaltres

¿Qui Som?

imagen1

Fundació Santa Magdalena

La Fundació Santa Magdalena és una Entitat sense Ànim de Lucre (ESAL) que va néixer l’any 2000 de la inquietud prèvia de membres de la comunitat Parroquial Santa Magdalena d’Esplugues de Llobregat de crear un projecte social amb l’objectiu de facilitar, promoure, crear projectes d’assistència i cooperació al desenvolupament social de col·lectius amb dificultats per a incorporar-se a l’activitat laboral. L’any 2006 és acceptada la seva inscripció en el cens d’Entitats de Voluntariat Social de la Sotsdirecció General d’Associacions i Voluntariat del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. Des de l’any 2011 està adscrita al Bisbat de Sant Feliu.

La FSM està arrelada a Esplugues de Llobregat mitjançant els diferents projectes que ha anat desenvolupant sempre tenint com a objectiu les finalitats fundacionals, especialment la inserció laboral de les persones desocupades amb necessitats econòmiques, la cura del medi ambient , la promoció d’una economia sostenible, el foment del comerç just i la sensibilització del nostre entorn.

La viabilitat de la Fundació depèn l’equilibri entre els diferents projectes, subvencions, donacions, l’equip humà liderat pel personal i els imprescindibles voluntaris i voluntaries, així com l’especial vinculació amb els ciutadans del municipi.

Missió

  • Fomentar la igualtat d’oportunitats a col·lectius amb dificultats per a la inserció laboral, facilitant així la seva integració social i possibilitant l’autonomia econòmica i personal.
  • Dissenyar projectes de solidaritat i igualtat.
  • Respectar el medi ambient i el desenvolupament sostenible promovent i comprometent-nos amb la reutilització i el reciclatge.
  • Dinamitzar el voluntariat entre els ciutadans.l’

Visió

  • Ser una institució amb esperit de transformació i compromís social.
  • Ser una entitat amb un projecte social sostenible en el qual les persones trobin acompanyament i formació per a la seva orientació en la inserció laboral.
  • Ser referència d’un consum responsable i sostenible.
  • Ser agents d’innovació acompanyant al voluntariat en la seva vocació de participació social i servei gratuït als altres.

Valors

  • El treball en equip i la corresponsabilitat com a grans valors. Potenciar i respectar els diferents rols de la institució: patronat, personal contractat, voluntaris y voluntaries, donants i usuaris.
  • Fonamentar la nostra actuació construint relacions personals i institucionals basades en l’escolta, la comunicació i un càlid acolliment i reconeixement personal.
  • Coherència en el disseny dels projectes i transparència en el seguiment de les accions.
  • Voluntariat com a servei a les persones i com a opció de creixement.

Voluntariat

El 18 de maig del 2022 vam fer una trobada amb el voluntariat per a agrair-los la seva col.laboració durant tots aquests anys.

EXPERIÈNCIES DEL VOLUNTARIAT

“Des de molt jove, sempre m’ha agradat col·laborar/ajudar on es necessiti. He realitzat durant uns quants anys voluntariat en la Creu Roja. Han passat molts anys, la família creix i vaig començar a sentir la necessitat de col·laborar d’alguna manera.
Després de realitzar una cerca sobre voluntariats, vaig conèixer Sastrinyols i la Fundació Santa
Magdalena. I aquesta va ser la meva elecció. Des de llavors, col·laboro i aporto la meva ajuda en tot
el que em necessiten. Gaudeixo del que faig i comparteixo amb les altres moments i coneixements.
També aprenc cada dia de totes i cadascuna de les persones que estan i col·laboren en aquesta labor. Viki”

“La idea de fer un voluntariat va néixer en mi per la necessitat d’ajudar als altres.
Amb el temps m’he adonat que no soc la que dono, sinó que tot això m’aporta
un reforç personal incalculable. Fa gairebé ja 15 anys que vaig triar Sastrinyols perquè estava directament relacionat amb
el treball que vaig desenvolupar durant la meva vida professional.
Sastrinyols fa que cada dia tingui forces per a superar-me i millorar el treball que
aquí realitzo. Destacar el clima d’harmonia que es respira amb les companyes. Dolors”.

Després de la mort del meu marit, va néixer en mi la necessitat de fer alguna cosa per a sortir de la depressió. Ja fa 8 anys,
Passejant amb una amiga entrem en Sastrinyols i preguntem si tenien necessitat d’un voluntariat.
Sastrinyols m’ajuda a sentir-me satisfeta amb mi mateixa perquè estic ajudant als altres, aportant cada vegada que vinc el meu granet de sorra (Paqui).
M’agradava i m’agrada ajudar i estar amb gent . Ja coneixia Sastrinyols com a clienta i em sentia bé.
Em continuo trobant bé, m’entreté, em distrec.  Ho faig molt a gust.
Em va encantar retrobar-me després de la pandèmia amb les meves companyes.
Vinc per a ajudar (Nuri).
CatalanSpanish